decija_nedelja.jpgU četvrtak 31. jula završen je upis besplatnih akcija za zaposlene i bivše zaposlene u javnim preduzećima, kada je bio poslednji dan za podnošenje zahteva.
Do kraja ove akcije koja je trajala punih šest meseci podneto je: NIS 211 zahtev, JAT Galenika 3,Telekom 831, EPS 2851,Lica na izdržavanju zatvorskih sankcija 249,Nepokretni 1282 (Va, Mionica, Ub, Osečina, Ljig i Lajkovac).
U periodu od 28. januara do 31. marta akcije su upisivali zaposleni i bivši zaposleni NIS-a i JAT-a, od 01.aprila do 31. maja Telekom i Galenika, a poslednja dva meseca zahteve su podnosili zaposleni i bivši zaposleni EPS-a i Aerodroma Nikola Tesla.
Situacije vezane za nove lične karte, dobrom organizacijom, prevaziđene su bez problema.
Moglo bi se reći da je celokupan posao, kada je reč o valjevskoj Filijali, obavljen bez zastoja i problema.
Poslednje dve nedelje bile su zabeležene veće gužve, zbog organizovanih dolazaka iz Lazarevca, Lajkovca, Vreoca…

Svi koji su se obratili Filijali, sa kompletnom dokumentacijom, podneli su zahtev, ali je interesantno da se najveći broj onih sa nepotpunom dokumentacijom pojavio poslednjih dana.
Tako je 30. jula došao radnik EPS-a sa ličnom kartom koja je istekla 2006. god, i kaže «nije stigao da izvadi novu ličnu kartu». Nakon što se angažovao čitav jedan dan u MUP-u, 31. jula pojavio se sa urednom dokumentacijom. Inače, stranka, o kojoj je reč, ima 22 godine radnog staža i reklo bi se da je čovek hazarder.
Među penzionerima Telekoma, pojavila se gospođa kojoj je lična karta istekla 1987. i kaže «nije mi do sada ni za šta trebala, pa je nisam produžavala», ali je posle nekoliko dana došla sa novom ličnom kartom i podnela zahtev.
Najburnije je reagovao jedan zet koji je došao da upiše akcije za starca, kaže čovek «nisam mu ja bilo ko, pa zet samu mu». Na naš predlog da se javi komisiji koja izlazi na teren, on nam reče da deda, ipak, može da dođe, jer «nije baš toliko bolestan».
Poslednji dan su došli otac i sin sa državljanstvom Crne Gore, i nisu podneli zahtev, jer u javnom pozivu izričito stoji da je uslov, između ostalih, da je lice državljanin Srbije. Da su došli koji dan ranije, mogli su da razmisle, da podnesu zahtev za izdavanje državljanstva Srbije, i da upišu akcije, ovako oni su među retkima koji su vraćeni.
Čak je jedna stranka došla 01. avgusta i iznenadila se da je sve gotovo, iako smo preko medija isticali da je «rok za evidentiranje prijava za besplatne akcije ističe u četvrtak 31. jula 2008. godine i nema zakonskog osnova za njegovo produžavanje. Isticanjem konačnog rok adefinisanog u javnom pzivu aplikacija će biti van funkcije i nedostupna korisnicim».

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…