infakt__frame.jpgTreća sednica Skupštine grada zakazana je za sredu 30. jul od 10 sati, a osim poziva za sednicu sa dnevnim redom odbornicima nije dostavljeno ništa od dodatnog materijala.
Mnogi odbornici tvrde da ne pamte kada je i da li je nekada za sednicu stigao samo poziv, a osim informacije da je materijal u pripremi i da će ga biti, ništa drugo se u gradskim službama ne može saznati.

Sednica je sazvana na osnovu člana 41. i 42. Privremenog poslovnika Skupštine grada gde se između ostalog navodi da se o pripremanju sednica stara predsednik Skupštine uz stručnu pomoć sekretara Skupštine. U postupku pripreme sednica i utvrđivanju predloga dnevnog reda predsednik Skupštine sarađuje sa predsednicima odborničkih grupa. U istom članu se preciziraju i rokovi za sazivanje sednice.

Ono što je u ovom trenutku interesantno je da Član 44. Privremenog poslovnika Skupštine predviđa da se Sednice Skupštine sazivaju pisanim putem, a poziv za sednicu sadrži: mesto i vreme održavanja sednice sa predlogom dnevnog reda i da se poziv za sednicu mora dostaviti odbornicima najkasnije sedam dana pre dana održavanja sednice. Članom 45. se precizira da se uz poziv za sednicu odbornicima dostavlja i tekst i obrazloženje predloga iz dnevnog reda, izveštaj odgovarajućeg radnog tela o pojedinom pitanju kao i drugi materijal.
Ono što nam je nejasno je da je istim ovim članom predviđeno da će se pet dana pre zakazane sednice, celokupan materijal za sednicu staviti na raspolaganje odbornicima kod sekretara. U ovom momentu ni dva dana pred održvanje skupštinskog zasedanja materijala nema.

Da podsetimo, prema predloženom dnevnom redu predviđeno je da se konstatuje prestanak mandata odbornicima kojima je prestao mandat pre vremena na koji su izabrani kao i bude potvrđen mandat novim odbornicima kojima je mandat dodeljen u skladu sa članom 48 Zakona o lokalnim izborima.
Pored izbora zamenika predsednika Skupštine grada i posatavljanja zamenika sekretara Skupštine grada predviđen je i pretres predloga rešenja o imenovanju komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose. Potom će uslediti svakako najinteresantnije dve tačke dnevnog reda, a to je imenovanje upravnih i nadzornih odbora Javnih preduzeća kao i razrešenje direktora i v.d. direktora Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Valjevo. Na istoj sednici predviđeno je i imenovanje v.d. javnih preduzeća i ustanova. Za treću sednicu u pozivu koji je dostavljen stoji i da će se razmatrati izmena rešenja o obrazovanju štaba za azštitu od elementarnih i drugih većih nepogoda.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…