okruzni_sud.jpgPrema statističkim podacima Okružnog suda u periodu od 1. januara 2005. godine pa do 30. juna 2008. godine, vođeno 180 krivičnih postupaka protiv pojedinih lica zbog krivičnih dela izvršenih na štetu pripadnika policije i u istom periodu doneto je 108 presuda – uglavnom osuđujućih, saopšteno je iz Okružnog suda u Valjevu nakon sastanka predstavnika pravosuđa, javnog tužilaštva i policije iz svih šest opština Kolubarskog okruga i predstavnika Policijske uprave u Valjevu.

Najviše krivičnih dela na štetu pripadnika policije izvršeno je na području Valjeva na najmanje u Mionici.

U postupku po žalbi u istom periodu pred Okružnim sudom u Valjevu bila su 42 predmeta gde je doneto 36 osuđujućih presuda, na koji način je postupak pravnosnažno okončan. Od tih 36 predmeta u 27 predmeta izrečene su uslovne osude a u 9 predmeta su izrečene bezuslovne kazne zatvora u rasponu trajanja – od 5 meseci do 1 godine i 6 meseci zatvora zbog krivičnih dela izvršenih na štetu pripadnika policije.

U postupku po žalbi, bilo je najviše predmeta iz Opštinskog suda u Valjevu, pa iz Opštinskog suda u Osečini, a najmanje iz Opštinskog suda u Ljigu.

U celom posmatranom periodu samo jedna presuda opštinskih sudova kojom je bila izrečena kazna zatvora je preinačena i osuđenom licu je izrečena uslovna osuda. U svim ostalim situacijama kada su izrečene efektivne kazne zatvora to je bilo posle preinačenja uslovnih osuda izrečenih pred opštinskim sudovima ili pooštravanje već izrečenih kazni zatvora – izricanjem istih u dužem trajanju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…