infakt__frame.jpgIz budžeta NIP-a izdvojeno je 450 miliona dinara za revitalizaciju 27 sela u okviru projekta Selo za XXI vek, a među selima koja će se na odreženi način modernizovati je i Miličinica, saopštio je Nenad Kuzmanović, menadžer opštine Valjevo.

Projektom Selo za XXI vek je predviđena modernizacija seoske infrastrukture, izgradnja obdaništa, škola, internet – kafea, kupovina autobusa, a sve u cilju popularizacije života na selu, olakšanja života onima koji su već tamo i pokušaja zadržavanja mladih. Radovi počinju uskoro, a planira se da budu završeni početkom novembra. Ukupno je podneto 92 zahteva, a Opštine su podnosile prijavu Ministarstvu poljoprivrede za maksimalno jedno selo sa svoje teritorije.

Iz Nacionalnog investicionog plana ove godine je izdvojeno je ukupno 450 miliona dinara, a Slobodan Milosavljević, ministar poljoprivrede rekao je da će za sledeću godinu biti tražena duplo veća sredstva za taj projekat, odnosno milijardu dinara kako bi se omogućilo uključivanje što većeg broja sela.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…