1.jpgKoncert muzike komponovane za klavir u izvodjenju Kristine Stepanović održaće se večeras od 18 sati u koncertnoj sali muzičke škole Živorad Grbić.

Kristina Stepanović je rođena 1995. godine u Valjevu. Muzičku školu „Živorad Grbić” upisala je sa 6 godina i u klasi Desanke Trifković završila I i II razred. Treći razred pohađa u klasi Bosiljke Stričević, a IV, V i VI u klasi prof. Milanke Mišević.

Nastupala je u reprezentaciji škole u okviru tematskih koncerata „Radionice za klavirsku muziku prof. Milanke Mišević” u Valjevu i Beogradu: Zadužbina Ilije Kolarca, Dom kulture, Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić”, Studentski grad, Legat Josipa Slavenskog i više puta na Susretima muzičkih škola Srbije u MŠ „Josip Slavenski”.

Na takmičenjima je osvojila mnoštvo prvih nagrada od kojih su najznačajnije: Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko” u Beogradu; XII Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu; Republičko takmičenje u Beogradu; II Smotra mladih klavirista u Lazarevcu.

Visoke druge nagrade: X Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu; V Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko” u Beogradu; X Međunarodni festival mladih pijanista u Šapcu;
Međunarodni festival mladih pijanista u Art studiju u Šapcu; IV Smotra mladih klavirista u Lazarevcu.

Ove školske godine završava Kristina je završila osnovno muzičko obrazovanje i uspešno polažila prijemni ispit za srednju muzičku školu, klavirski odsek.

Od IV razreda niže muzičke škole g-djica Stepanović svake godine priređuje solistički koncert.

Na programu večerašnjeg koncerta nalaze se sledeci autori: A. Scarlatti: Arija, J. S. Bach: Troglasna invencija, c – moll Ph. E. Bach: Presto, W. A. Mocart: Sonata, a – moll, I stav, k.v. 310, K. Czerny: Etida, d – moll, op. 740, br.12, Cl. Schuitze: „Pevajući talasi”, B. Martino: „Kolumbina pleše” „Valcer sentimentalne lutke”, „Arlekin” H. W. Lobos: „Alnita”, V. Mikranjac: „2 igre”, L. V. Silver: „Predah”.

Gost koncerta biće Jelisaveta Dragojević.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…