infakt__frame.jpg9. i 10. juna na beogradskom sajmu je održana turistička berza odmora u gradu “Siti brejk” (City break), koja je okupila više od 174 izlagača iz 30 država i 120 velikih turoperatora. Organizacija ovakve manifestacije omogućila je domaćinu da gostima predstavi svoje turističke potencijale.

Kratak odmor u gradovima popularan iz nekoliko razloga, a najvažniji su njihovo kratko trajanje i jeftine prevozne karte. Turistima su privlačni kratki odmori zbog poslovnih obaveza, a prisutan je i trend korišćenja većeg broja kraćih odmora tokom godine.

Valjevo generalno ima problem sa smeštajem turista i ukoliko se izuzme hotel Grand u gradu ne postoji ni jedno mesto gde bi bio smešten veći broj turista.

Učešće na skupu uzeo je veliki broj evropski gradova, između ostalih – Atina, Amsterdam, Berlin, Bratislava, Cirih, a novi izlagači ove godine su Rimini, Podgorica, Budva, Toledo, Maribor… Pokrovitelji i organizatori skupa su “Rid travel egzibišns”, ECM, Skupština grada, TOB, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i grad Novi Sad.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…