infakt__frame.jpgGradsko pozorište „Abrašević“ postiglo je još jedan nemali uspeh. Nakon što je selektor Milutin Mišić, pozorišni kritičar i teatrolog, odgledao celokupnu ovogodišnju teatarsku produkciju u Kolubarskom, Užičkom i Mačvanskom okrugu, objavljeno je da je najbolja predstava „Razvojni put Bore Šnajdera“ u izvodjenju valjevskih glumaca.

To praktično znači da će se „Abrašević“ naći u zvaničnoj konkurenciji jubilarnog, pedesetog po redu Republičkog festivala amaterskih pozorišta u Kuli. Valja reći da je u konkurenciji bilo blizu 90 predstava iz Srbije i Vojvodine, a „Abrašević“ se našao medju osam najboljih pozorišta u državi. Festival traje od 13. do 22. juna, a kulska publika i stručni žiri „Boru Šnajdera“ videće u narednu sredu, 18. juna.
Podsetimo, ova predstava premijerno je izvedena 19. maja. Režiju potpisuje Miroslav Ćiša Trifunović, kostime dizajnirala Branka Šišinački Obradović, scenografiju osmislio Dušan Arsenić, a muziku komponovao dr Voja Milutinović.
U glavnoj ulozi je Branko Antonić, koji je na prošlogodišnjem Republičkom festivalu proglašen za najboljeg glumca, a ulogom Bore Šnajdera obeležava 35 godina uspešnog umetničkog rada.
U ostalim ulogama – probrana glumačka postava : Dragan Lukić, Vesna Katić Milić, Veroljub Andrić, Zoran Milić, Marijana Pejatović, Goranka Lučić Kalember, Zoran Božić i Božidar Milić.
Uspeh „Abraševića“ je još veći ako se uzme u obzir činjenica, da je ovo treća zaredom predstava Gradskog pozorišta koja se našla u društvu najboljih u Kuli.
Predstavu „Razvojni put Bore Šnajdera“ valjevska publika će moći da pogleda u naredni utorak, 17. juna u 20 sati na sceni ovdašnjeg Doma kulture.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…