infakt__frame.jpgPredsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u intervjuu za Radio Dojče vele odbacio je mogućnost da se koalicija okupljena oko SPS-a raspadne i da Jedinstvena Srbija ode u koaliciju sa listom Za evropsku Srbiju izrazivši uverenje da će razgovori sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) biti uspešno završeni. Za to vreme Lider JS kaže da će nova vlada ili biti formirana sa Demokratskom strankom ili će se ići na nove izbore i da je to definitivan stav JS.

Nastavak neizvesnosti oko formiranja republičke vlade očigledno se prenosi i na lokalni nivo. Iako je javnost u Valjevu upoznata da se već danima pregovara između SRS, SPS, DSS, NS, SNS i Udruženja Pobeda za Valjevo o formiranju većine na lokalnom nivou, nezvanično saznajemo da je došlo do podele unutar SPS. Jedan deo valjevskih socijalista okupljenih oko budućeg poslanika Đorđa Milićevića zalaže za formiranje koalicije sa DS dok drugi deo odborničkih kandidata oko Milorada Ilića i Miše Srećkovića ostaje pri stavu formiranja koalicije okoupljene oko SRS.

Ukoliko su informacije do kojih je došla naša televizija tačne, to može značiti da će građani Valjeva još neko vreme čekati na novu gradsku vlast i ispunjenje predizbornih obećanja. Prva konstitutivna sednica zakazana je za 20. jun.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…