dep.jpgNa tromeđi Mesnih zajednica Peti puk, Novo Naselje i Grabovica već više od tri godine postoji problem sa divljom deponijom. Iako je postavljen kontejner zbog neredovnog odnošenja smeća on je uglavnom u kratkom roku pun, pa građani svoje smeće i kabasti otpad kao i ostatke životinja, bacaju sa jedne i duge strane saobraćajnice.

Nekada je na ovom mestu postojala i tabla o zabrani bacanja smeća sa upozorenjem da je postavljen i video nadzor, nebili se bar malo uticalo na savest građana koji na ovom mestu odlažu smeće, ali se divlja deponija samo širi.

U MZ Krušik kažu i da sami ništa ne mogu da urade i da su spremni da sa inspekcijskim organima organizuju i dežurstva kako bi se našli i kaznili oni nesavesni koji odlažu smeće na ovakav način, kao i da je primećeno da se zagađivači u ovom delu grada uglavnom sreću u popodnevnim satima. Takođe je pored velikog smrada primetno i veće prisustvo pasa lutalica na ovoj divljoj deponiji koji su automatski i potencialna opaasnost za prolaznike.
Paradoks je da smo ove kadrove zabeležili danas, 5. juna na dan kada se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…