infakt__frame.jpg Četrnaesti koncert Nacionalne koncertne sezone večeras u Svečanoj sali Valjevske gimnazije
sa početkom u 20časova. Nastupiće Dragan Đorđević na violončelu i Vladimir Milošević na klaviru.
Dragan Đorđević (1978) je sa šest godina godina počeo da uči violinu u Školi za muzičke talente u Ćupriji, a dve godine kasnije opredeljuje se za violončelo, u klasi prof. Relje Ćetkovića. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 1996. godine, u klasi prof. Sandre Belić. Diplomirao je 2000. godine kao student generacije. Iste godine upisao je magistarske studije na Guildhall školi za muziku i dramu u Londonu u klasi prof. Stefana Popova. Usavršavanje nastavlja u Nemačkoj 2002. godine, na Visokoj školi za muziku u Esenu, u klasi poznatog virouza i pedagoga Jang Čang Čoa. Laureat je međunarodnih konkursa u Strezi (Italija), Laureati Orfeja, Petar Konjović i dr.
Nastupao je kao solista i kamerni muzičar širom Evrope (Švedska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Bugarska, Rumunija, Holandija, Grčka i dr.), kao i na festivalima: BEMUS, NOMUS, PROMS, Kotor Art, Grad teatar Budva, Ohridsko Leto i dr. Jedan je od osnivača elitnog gudačkog kvarteta Rubikon.
Od oktobra 2003. godine predaje na FMU u Beogradu.

Vladimir Milošević (1980) je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, a zatim i poslediplomske studije u istoj klasi.Specijalizaciju nastavlja na pijanističkoj akademiji “Incontri col Maestro” (Italija ) u klasi Lazara Bermana i Mišela Delbertoa.
Nastupao na evropskim podijumima kao što su Salle Cortot (Pariz), Steinway Hall (London ), Konzerthaus (Berlin), Teatro Tivoli (Porto), Foester Sali (Prag) Teatro Olimpico (Vićenca), kao i u Milanu, Rimu, Bariju, Veneciji, Trstu, Kazablanci, Rabatu, Pelotasu, Porto Alegreu itd.
Početkom 2007. godine imao je veliku jednomesečnu turneju po Južnoj Africi gde je pored devet resitala nastupio i sa filharmonijama Kejptauna i Johanesburga.
Kao pobednik takmičenja “Concerti in Villa” u Italiji, debituje 2005. godine u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall u Njujorku, nakon čega nastupa i u Sali Kolarčevog univerziteta u Beogradu u ciklusu “Velikani muzičke scene – Rising Stars”.
Snimao je za radio i TV stanice u Japanu, Francuskoj, Brazilu, Maroku, Južnoj Africi itd.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…