Brana Gradac.jpgU organizaciji EKOD Gradac, proteklog vikenda u kanjonu Gradca, na Šarenom Platnu, održan je Prvi Sabor ekologa Valjeva, na kojem su čestvovala gotovo sva društva i organizacije iz Valjeva čiji je cilj očuvanje pripode i propagiranje ekološke kulture. Tom prilikom, pokrenuta je inicijativa za potpisivanje Protokola o saradnji, zajedničkim akcijama i nastupima ekoloških društava iz Valjeva, kako bi se njihove ideje i ciljevi bolje predstavili javnosti, saopšteno je iz EKOD Gradac.

U saopštenju se dodaje i da je u okviru Sabora održano i Prvo kolo lige mušičarske federacije Srbije, koje je ujedno i izborno takmičenje za reprezentaciju Srbije u ribolovu na veštačku mušicu. Učestvovalo je 28 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja. Prvo mesto osvojio je Nebojša Damnjanović iz Valjeva, drugi je Miljan Nikolić iz Niša, dok je treće mesto pripalo Radojici Popoviću iz Raške. Najveću pastrmku, dugu 48 cm ulovio je Oliver Kuzmanović iz Niša.

Sabor, kojem su prisustvovali brojni Valjevci, protekao je u odličnoj atmosveri i nezaboravnom druženju, pa je nepodeljeno mišljenje da ova manifestacija ubuduće treba da preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja prirode.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…