infakt__frame.jpgStrategija za unapredjenje bezbednosti Valjeva jednoglasno je prihvaćena na današnjoj sednici Opštinskog veća i upućena Privremenom organu na razmatranje, uz konstataciju da je ovo strateški dokument od izuzetnog značaja za razvoj lokalne zajednice i dobra polazna osnova za brzo i efikasno rešavanje niza ključnih problema u ovoj oblasti uz angažovanje svih relevantnih institucija i pojedinaca, saopšteno je iz pres službe opštinske uprave.
Strategija se bavi problemima koji se odnose na sve vidove kriminala i definiše akcione planove za postizanje višeg nivoa bezbednosti u gradu iz 7 oblasti: umrežavanje institucija, revitalizacija ustanova kulture, bezbednost mladih, suzbijanje i prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, ekološka i zdravstvena bezbednost, suzbijanje i prevencija nasilja u porodici i saobraćajna bezbednost. Izrada ove Strategije trajala je 2 godine i uključila je preko 100 aktera koji su po oblastima bili angažovani u 7 radnih grupa. Inače, Strategija za unapredjenje bezbednosti Valjeva je sastavni deo SIRP programa u okviru podkomponente „Bezbedniji gradovi” UN-Habitata.
Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici prihvatili su i program rada Centra za socijalni rad za 2008. godinu uz zaključak da se iz programa isključi tačka koja se odnosi na osnivanje Savetovališta za brak i porodicu, jer nije predvidjena Odlukom o budžetu.
Prihvaćen je i program rada za tekuću godinu Ustanove za fizičku kulturu „Valis”. Članovima Veća predočena je neophodnost izgradnje zatvorenog bazena i što hitnijeg razmatranja mogućnosti da lokalna samouprava sa ovim projektom konkuriše za sredstva iz NIP-a. Od novih sadržaja na bazenima u Petnici u ovoj godini najavljena je izgradnja tobogana na dečijem bazenu i novog prostora za stoni tenis. Članovi Opštinskog veća prihvatili su predlog da celodnevna ulaznica za bazene u ovoj sezoni bude 100 dinara, popodnevna 80, a dečija 60 dinara.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…