NSZ..jpgNacionalna sluzba za zaposljavanja raspisala je tri konkursa za poslodavce koji zele da zaposle pripravnike, pripravnike-volontere i volontere- praktikante.

Subvencije će biti odobrene za stručno osposobljavanje 2.500 nezaposlenih lica u svojstvu pripravnika na neodređeno vreme, a iznos subvencije je od 10 do 13 hiljada dinara u zavisnosti od stručne spreme i dužine pripravničkog staža. Subvencija se dodeljuje poslodavcima koji zapošljavaju nezaposlena lica u svojstvu pripravnika na neodređeno vreme, koja prvi put zasnivaju radni odnos u struci za koje će se vršiti osposobljavanje.

Nacionalna služba za zapošljavanje finansiraće zapošljavanje 1.060 nezaposlenih lica od III do VII stepena stručne spreme u svojstvu pripravnika – volontera, radi osposobljavanja za samostalan rad u struci i polaganja pripravničkog odnosno stručnog ispita.

Subvencije za 1000 nezaposlenih lica od III do VII stepena stručne spreme u svojstvu praktikanata, takođe su predviđene. U ovom slučaju nema zasnivanja radnog odnosa, već se radi o radi podizanju nivoa kompetentnosti i zapošljivosti mladih kroz radnu praksu i stručno usavršavanje.

Svi konkursi su otvoreni do kraja godine, odnosno do popunjavanja broja predviđenih za subvencionisanje, a odluke se donose na mesečnom nivou.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…