infakt__frame.jpgLista SNS sa imenima 50 kandidata za odbornike u novom sazivu gradskog parlamenta je potvrđena nakon ispravke tehničkih nedostataka, ali je prema oceni dr Mihaila Jokića GIK ne radi kako treba, a to je ilustovao podatkom da nisu prihvaćeni potpisi nekih građana koji navodno nemaju biračko pravo, a prema Jokićevim rečima uvidom u birački spisak koji se nalazi na internetu ti isti ljudi se nalazew u njemu.

Jokić je dodao i da 20 potpisa nije priznato jer su prema obaveštenjima GIK duplirani i nalaze se već na spisku drugih partija zbog čega će tražiti uvid u knjigu sudskih overa.

Prema Jokićevim rečima cenzus od 5% za manje stranke ili udruženja predstavlja problem jer građani koji ne žele da pripadaju tzv velikim partijama ne mogu da se pojave na izborima kao udruženje i na taj način da ostvare svoje potrebe. Komentarišući raspisivanje izbora i pitanje Kosova Jokić je rekao da se posle izbora ništa neće promeniti jer nijedna od partija, DS, DSS i SRS neće moći samostalno da formira vladu.Jokić je ocenio da levica u Srbiji sada ne postoji, ali da će vremenom doći do toga i da će se prava snaga leve orijentacije pokazati tek u budućnosti.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…