infakt__frame.jpgPredsednik opštine Valjevo dr Jovan Tomić potpisao je sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike i Centra za socijalni rad Sporazum o adaptaciji objekta za Dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju na teritoriji grada Valjeva, saopšteno je iz odseka za odnose s javnošću opštinske uprave.

Ministarstvo je za ovu namenu opredelilo 2.500.000 dinara, a kapacitet dnevnog boravka biće 30 mesta u Valjevu. Objekat se nalazi u Novom naselju, a infrastrukturno opremljenu parcelu sa postojećim objektom koji će biti adaptiran i priveden nameni, obezbedio je grad Valjevo uključujući i potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, što predstavlja učešće grada u realizaciji ovog projekta.

Od 2.500.000 dinara koliko će resorno ministarstvo izdvojiti, 2.200.000 dinara biće uloženo u radove na adaptaciji, a 300.000 dinara namenjeno je nabavci potrebne opreme. Nakon potpisivanja sporazuma, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku će raspisati tender i odabrati izvodjača radova. Plan je da ovaj objekat prve korisnike primi za 4-5 meseci.

Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju dobiće i dodatnih oko 40.000 evra u II fazi finansiranja u okviru projekta „Podrška sprovodjenju Strategije razvoja socijalne zaštite”, gde je nakon internog programskog konkursa resornog ministarstva, ušao u proces pregovora za finansiranje. Ovim sredstvima biće obezbedjen viši nivo usluga, programskih sadržaja, edukacija stručnih timova kao i dodatna oprema za kreativne radionice.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…