m4.jpgDanas je u opštini Valjevo održan sastanak predstavnika opštinske vlasti, starešine manastira Jovanja, Srbija šume, Ministarstva poljoprivrede, Republičkog šumarskog inspektora, Šumske uprave Valjevo, Direkcije za izgradnju Valjeva i meštana sela Sandalj po pitanju izgradnje novog lokalnog puta iz razloga nemogućnosti korišćenja postojeće trase puta i nakon rekonstrukcije.
Meštani sela Sandalj i Stubo, MZ Jablanica i starešina manastira Jovanja su se obratili nadležnima u opštini i ukazali na problem sagledavanja mogućnosti za izgradnju novog puta od manastira Jovanja preko sela Sandalj do Lelića. U svom obraćanju nagovestili su kao jedino moguće rešenje prosecanje nove trase puta u dužini od 1200 metara od manastira Jovanja i uključenje na već postojeću trasu seoskog puta u Sandalju, kako bi se izbegao izuzetno veliki uspon koji meštanima stvara velike probleme kako da dođu do svojih kuća.
Inicijativa je pokrenuta još2007.godine od strane meštana, i urađen je i idejni projekat koji su finansirali meštani sela Sandalj.
Na današnjem sastanku izražena je spremnost i dobra volja svih relevantnih subjekata po pitanju rešavanja ovog problema.
Kako je stvar hitna biće odmah pokrenuta izrada regulacionog plana za područje ovog puta, pošto je to osnov cele procedure.
Put bi doprineo meštanima, bezbednosti šumskog kompleksa od požara i unapređenju verskog i seoskog turizma.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…