dom_ydravlja_1.jpgIako je šesti u Srbiji po broju opredeljenih pacijenata (52,3 odsto – zvanični podaci RZZO), Dom zdravlja Valjevo je organizovao i nagradnu igru želeći da motiviše građane da što pre izaberu svog lekara. Svi građani koji to učine do 10. aprila u konkurenciji su za jednu od privlačnih nagrada: sedam dana u hotelu “”Divčibare””, vikend u hotelu “”Divčibare”” ili mobilni telefon. Prijavljivanje za izabranog lekara sprovodi se na Infopultu Doma zdravlja.

Od nedavno sve o izabranom lekaru građani Valjeva mogu saznati i preko sajta Doma zdravlja Valjevo. Na internet-prezentaciji nalazi se spisak svih izabranih lekara po oblastima (pedijatrija, opšta medicina, medicina rada, ginekologija i stomatologija), raspored timova lekar-sestra po ordinacijama (sa brojevima telefona), način prijavljivanja sa preuzimanjem formulara itd. Prvi put u Srbiji, pacijenti mogu preko interneta zakazati pregled ili terapiju kod svog lekara, ali i laboratorijsku analizu i ultrazvučni pregled. Građani se mogu informisati o lekarima i rasporedu rada u 12 seoskih ambulanti, a detaljnije su predstavljene ambulante u Novom Naselju i na Divčibarama. Veći deo sajta okrenut je pacijentima jer se na njemu nalaze zdravstveni saveti, radno vreme savetovališta, anketa zadovoljstva korisnika, kontakt sa zaštitnikom prava pacijenata, mogućnost postavljanja pitanja, davanja primedbi i sugestija itd.

Ukratko su predstavljene službe Doma zdravlja, najznačajniji projekti, aktivnosti na stručnom usavršavanju i poboljšanju kvaliteta rada, kao i kalendar javnog zdravlja (obeležavanje značajnih datuma u preventivne svrhe).

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…