Opstina zgrada 5.jpgVukomir Mitrović, regionalni koordinator Nacionalnog investicionog plana za Raški, Kolubarski i Rasinski upravi okrug, nakon jučerašnjeg sastanka sa predsednikom opštine Jovanom Tomićem da će se razmotriti mogućnost da se obezbedi 20-30 miliona dinara za finansiranje nastavka projekata toplifikacije o čemu će biti više reči na jednom od sastanaka tokom sledeće sedmice, saopšteno je iz Odseka za odnose s javnošću opštinske uprave.

U saopštenju se dodaje i da je “po rečima Mitrovića izvesno je da će Valjevo dobiti naznačena sredstva, rebalansom budžeta NIP-a sredinom godine ili sa nekih drugih pozicija, jer je u pitanju prioritetan projekat”.

Govoreći o apliciranju sa projektima u ovoj godini, Mitrović je izneo stav resornog Ministarstva da će gradovi i opštine morati da odrede prioritete, a ne da se konkuriše sa projektima male vrednosti, jer je to model koji će se primeniti prilikom raspodele sredstava. I dalje će biti prioritet u ulaganju u razvoj infrastrkture, ali ne u tako velikom procentu kao što je to bilo prošle godine kada je gotovo 70 odsto sredstava opredeljeno za infrastrukturne projekte. Na današnjem sastanku razmotrene su i mogućnosti opredeljivanja dodatnih sredstava u ovoj godini i za Regionalnu deponiju u Kaleniću, izgradnju regionalnog cevovoda vodoprivrednog sistema Rovni, kao i za dodatna sredstva za projekte Vodovoda. Ocenjeno je da će ubuduće od izuzetne važnosti biti dobra komunikacija za regionalnim koordinatorom NIP-a za ova tri upravna okruga, jer je sagledavanje situacije od neprocenjive važnosti za konkretno preduzimanje mera prilikom apliciranja projekata koje će uskoro uslediti.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…