opstina_1.jpgNa sednici Opštinskog veća razmatrani su programi poslovanja javnih preduzeća za 2008. godinu ’’Opštinska stambena agencija’’, Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva i JP ’’Valjevo-turist’’, kao i program komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture.
Usvojen je program poslovanja JP ’’Opštinska stambena agencija’’ za 2008.godinu, uz sugestiju da se što pre usvoji Opštinska stambena strategija sa akcionim planom.
Veće je prihvatilo program poslovanja Opštinske direkcije uz primedbu da se malo sredstava izdvaja za urbanističko planiranje i izgradnju ulica.
Prilikom razmatranja programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture prihvaćena je sugestija da se pri planiranju sredstava za rekonstrukciju ulica više vodi računa o odabiru ulica i da za taj odabir bude presudan parametar frekventnosti saobraćaja. Ukazano je i na potrebu za većim ulaganjima u uređenje pojedinih delova grada (Bolnički blok, Zbratimljeni gradovi…), kao i da se prilazi gradu Valjevu iz pravca Beograda, Šapca, Bajine Bašte i Užica osvetle i obeleže vertikalnom signalizacijom.
Prihvaćen program poslovanja JP ’’Valjevo-turist’’ uz sugestiju da se nova tri radna mesta popune iz javnog sektora.
Zbog dostavljanja dodatnih informacija u vezi korekcije cena, razmatranje programa poslovanja JKP ’’Vodovod’’ i JKP ’’Valjevo odloženo je za narednu sednicu Opštinskog veća.
Prihvaćeni izveštaji upućeni su Privremenom organu na razmatranje.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…