Gimnazija 2.jpgNacionalna koncertna sezona je projekt kojim je zasada obuhvaćeno 16 gradova u Srbiji, a cilj je da populariše ozbiljnu muziku po gradovima Srbije. Na toj listi su Zemun, Novi Sad, Sombor, Vršac, Niš, Leskovac, Vranje, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Šabac, Valjevo, Požarevac, Čačak i Aranđelovac. Koncerti će se od 3. marta do 2. juna održavati se u svečanoj sali Valjevske gimnazije svakog ponedeljka.

Neki od učesnika u ovom projektu su Rita Kinka, Ante Grgin, Sandra Belić, Aneta Ilić, a među njima je i naš istaknuti pijanista i profesor na FMU Aleksandar Serdar, inicijator ovog velikog i značajnog muzičkog projekta.

Projekat koji pre svega pripada svim građanima Srbije koji imaju potrebu da u svoj životni sadržaj unesu nešto lepo i plemenito. Klasična muzika ovim projektom postaje deo naše svakodnevice, i to u 16 gradova Srbije. Koncerti će se održavati uvek istoga dana u nedelji, u isto vreme i na istom mestu. Projekat je pripreman nekoliko meseci, ali je ideja mnogo starija. Ostvarenje je omogućila nova postava Ministarstva kulture i razumevanje predsednika Borisa Tadića, počasnog pokrovitelja. Nosioci projekta u svakom gradu su ključna karika u lancu ostvarenja celog poduhvata. To su uglavnom entuzijasti, volonteri grupisani u muzičkoj školi koja ima uvid u muzički život grada, kulturne zajednice.

Zamišljeno je da koncerti budu u trajanju od sat vremena i odabrana su dela klasične muzike u kojima svaki slušalac može da pronađe sebe.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…