infakt__frame.jpgVeštine i znanja koja učenici stiču tokom školovanja često ne odgovaraju zahtevima preduzeća, a mnogi koji izađu iz srednjoškolskih klupa i odu na tržiste rada nemaju potrebne kvalifikacije. Obrazovni smer poslovni administrator uveden je u Ekonomskoj školi u Valjevu pre 5 godina u okviru projekta koji je u 41 školi u Srbiji podržan od strane Nemačkog društva za tehničku saradnju GTZ.

Uvođenje novog obrazovnog profila rezultat je reforme srednjeg stručnog obrazovanja koju sprovodi Ministarstvo prosvete i sporta. Suština projekta je da se budućim poslovnim administratorima omogući da na pravi način ovladaju svim neophodnim znanjima i veštinama koje će im biti potrebne u realnim uslovima poslovanja, učeći kroz korišćenje savremene tehničke opreme. Na javnom času koji je danas održan predstavnici Erste Banke su Ekonomskoj školi Valjevo uručiti donaciju u vidu tehničke opreme, kao pomoć daljem opremanju kabineta.

Poslovni administrator radi na nalozima i računima, isplaćuje zarade i dnevnice, planira organizaciju kancelarije, obavlja korespondenciju, poslove knjigovodstva, računovodstva, dočekuje goste. Rec je o kvalifikovanim službenicima za administrativne poslove u kancelarijama, koji su potrebni svakom preduzeću. Zbog toga se očekuje da će poslovni administrator imati dobre perspektive za zaposljavanje.
Ovo zanimanje dobro je poznato u većini zemalja Evropske unije.
Očekivanja su da će po zavrseku školovanja poslovnim administratorima trebati manje vremena da se prilagode i nauče posao u nekoj kompaniji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…