okruzni_sud.jpgAžurnost u Okružnom sudu, ali i u opštinskim sudovima na području Kolubarskog okruga povećana je u 2007. godini u odnosu na prethodnu i pored još uvek prisutnog manjka sudija. Prema rečima Dragana Obradovića, predsednika Okružnog suda u Valjevu u sudu u Ubu nedostaju 3 sudije, u Osečini jedan, a i za Okružni sud u Valjevu čeka se izbor još jednog sudije.

Okružni sud u Valjevu tokom 2007 imao je u radu 11 289 predmeta, a na kraju godine ostalo je nezavršenih 314 predmeta. Statistika pokazuje i da je u prošloj godini poboljšana ažurnost kada su u pitanju složeniji predmeti.

I 2007. godine nastavljen je trend povećanja maloletničkih predmeta.

Kvalitet rada Okružnog suda potvrđuje i visok procenat potvrđenih presuda, a prema rečima Obradovića i u prvosteenim predmetima povećan je broj potvrđenih presuda. U 2007. povećan je i broj zahteva za rehabilitaciju i samo jedan predmet je odbijen.
Ocena je i da su opštinski sudovi su u znatnoj meri popravili kvalitet i ažurnost, a dokaz je broj potvrđenih presuda od strane drugostepenog organa. Najveći problem sada je postupak izvršenja. U 2008. očekuje se i rešavanje pitanja zemljišnih knjiga, njihov prelazak u katastar što će takođe u većoj meri doprineti ažurnosti jer je veliki broj predmeta po kojima se postupa vezan za ovu oblast.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…