Istrazivaci.jpgDruštvo istraživača “Vladimir Mandić Manda” saopštilo je da će za projekat izgradnje Kuće istraživača u 2008. godini dobiti iz NIP-a 5 miliona dinara koliko je neophodno da se započeti objekat u potpunosti građevinski završi. U Društvu očekuju da će vrlo brzo biti usaglašeni i tehnički detalji realizacije dodeljenih sredstava u skladu sa predviđenom dinamikom radova na gradilištu.

U saopštenju se dodaje i da je realizaciju projekta podržao i predsednik Srbije Boris Tadić prilikom obilaska gradilišta krajem decembra. On je u razgovoru sa istraživačima prepoznao vrednost ideje kojom su uspeli da animiraju valjevski javnost, kao i obim i regionalni značaj projekta.

Zahvaljujući odobrenim sredstvima mladi Valjeva će moći veoma brzo, najkasnije do kraja godine da dobiju sopstveni višenamenski prostor u kome će moći da zadovoljavaju svoje kreativne potrebe i ispunjavaju svoje slobodno vreme. “Istraživačka kuća” će ne samo članovima Društva istraživača, već i svim mladim ljudima Valjeva, omogućiti da osmisle sopstveni kutak.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…