zgrada SO Valjevo.jpgZbog mnogobrojnih pritužbi na raspodelu novca opštinama iz nacionalnog investicionog plana, ministar Dragan Đilas će u petak u Beogradu razgovarati sa svim opštinskim čelnicima koji su nezadovoljni dobijenim novcem, piše današnji “Blic”. Kako se navodi u tekstu, da u raspodeli tog novca nije bilo sve kako treba, svedoče brojni primeri, a najinteresantniji je iz zaječarske opštine, koja je dobila novac za četiri projekta za koje uopšte nije konkurisala. Da podsetimo, Valjevo nije dobilo novac iz sredstava nacionalnog investicionog plana za najvažniji projekat – nastavak toplifikacije grada.

Nisu odobrena sredstva ni za izgradnju industrijske zone, ni za izgradnju nove vodovodne mreže, ključni problem vodećeg turističkog mesta valjevskog kraja Divčibara. Iz NIP-a je Valjevu odobreno 600 miliona dinara, od kojih je većina regionalnog karaktera. Opštinska vlast konkurisala za sredstva u visinoi od šest milijardi dinara sa 71 projektom.

I užička lokalna vlast je nezadovoljna sumom odobrenom iz NIP-a za 2008. godinu, jer je država podržala finansiranje samo tri od predloženih 29 projekata. Užice je dobilo skoro dva i po puta manje novca nego park prirode Mokra Gora, koji se nalazi na teritoriji grada Užica, ali koji je samostalno konkurisao kod NIP-a. Nezadovoljstvo je utoliko veće jer su tri projekta za koja će Užice dobiti novac od NIP-a su regionalnog tipa.

Prema pisanju Blica nezadovoljni su odabirom projekata i u Kruševcu, Smederevu, Čačku,
Vranju.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…