opstina.jpgU valjevskoj opštini ove godine od sredstava iz NIP finansiraće se desetak projekata u ukupnoj vrednosti od 600 miliona dinara. Među odobrenim projektima je i nekoliko od regionalnog značaja.

Od važnih projekata sredstva nisu odobrena za drugu fazu toplifikacije grada, izgradnju industrijske zone i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na Divčibarama.
Prema rečima Zorana Ilića druga faza toplifikecije u svakom slučaju će biti nastavljena sredstvima iz budžeta, ali i potencijalnim sredstvima od donatora poput češke firme VHS iz Brna i EAR kojoj su predata sva potrebna dokumenta.

Inače, valjevska opština je ove godine konkurisala sa 72 projekta u ukupnoj vrednosti od 6,7 milijardi dinara.
Odobreni su za izgradnju regionalne deponije u Kaleniću, razvodni gasovod kroz Kolubarski okrug, završetak postrojenja za prečišćavanje vode u Valjevskoj Kamenici, rekonstrukciju puta M4 od Loznice do Ćelija, rekonstrukciju lokalnih puteva, izgradnju 30 stanova socijalnog stanovanja, revitalizaciju Kule Nenadović, izgradnja otvorenih sportskih terena, dečijeg igrališta i sportskog terena u MZ Popare i za razvoj infrastrukture i 200 miliona dinara za nastavak radova na brani Rovni.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…