selo Resavica.jpgSeoski turizam u našem kraju može se značajno unaprediti, raznim vidovima pomoći i kroz stimuliaciju koja bi se mogla u cilju razvoja seoskog turizma sprovoditi do 010 godine, dok domaćini, što bi se reklo, stanu na noge, smatraju u Udruženju domaćina Valjevo i šalju dopise na brojne adrese nadležnih, ne bi li se još neko sa konkretnim merama uključio u razvoj seoskog turizma.

U Udruženju smatraju da su šanse Valjeva u turizmu i organskoj poljoprivredi, a turizam na selu najoptimalnije valorizuje sve prirodne i kulturne resurse, i utiče na održivi razvoj sela.

Šansa za promociju ovog kraja je i Sajam turizma koji će se održati se od 28. februara do 02. marta 2008. godine u Beogradu i u Udruženju kažu da bi vrlo racionalno bilo da na tom sajmu nastupi što više opština podrinjsko-kolubarskog područja, koje čine funkcionalnu, u turističkom pogledu, celinu.

Pozivi za zajednički nastup na Sajmu za sada su poslati opštinama Mionica, Osečina i Valjevo
u nadi da će se shvatiti koliko je racionalniji zajednički nastup. Takođe u Udruženju kažu da bi trebalo razmišljati i o transformaciji lokalnih TO, kao i o formiranju regionalne TO, ili regionalne agencije koja bi interesno povezala javni, privatni i civilni sektor.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…