toplana.jpgZvanično puštanje u rad nove gradske toplane značajan je dan za valjevo i ovo je konačno kruna petogodišnjeg rada, a sve to zahvaljujući podršci EAR, istakao je Dragan Despotović, direktor JKP Valljevo prilikom ceremonije puštanja u rad toplane.

EAR uložila je 3,8 miliona evra u izgradnju i ova toplana je značajna ne samo kao deo energetskog sistema već i kao rešenje za veliki ekološki problem i zagađenje vazduha, istakao je ovom prilikom Ian Braun, predstavnik EAR. Današnjem svečanom puštanju u rad valjevske toplane prisustvovao je i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić.

Valjevo je u neslavnoj grupi 10 najzagađenijih gradova u zimskom periodu i sa nastavkom izgradnje toplovoda naredne godine ugasiće se bar 20-tak kotlarnica, što će svakako imati uticaja na smanjenje aero zagađenja, istakao je Jovan Tomić, predsednik opštine Valjevo, obraćajući se prisutnima.

U ime episkopa Milutina blagoslov za početak rada toplane uputio je arhimandrit valjevski Petar rekavši da su za početak jednog ovako dobrog dela zahvalni svi građani Valjeva i izrazio nadu da će se nastaviti sa izgradnjom i razvojem grada.

Svečanosti u Valjevu povodom puštanja toplane u rad prisustvovali su i brojni gosti, predstavnici EAR, RS, predsednici opština iz KO, izvođači radova.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…