infakt__frame.jpgTribina pod nazivom “Kulturni modeli” održaće se u ponedeljak 10. decembra od 19 sati u Klubu Abraševića. Na tribini će učestvovati politikolog Miloš Knežević i Branko Pirgić, književni kritičar.
Miloša Kneževića, jednog od najuglednijih domaćih autora iz domena politikologije, pravne teorije i kritičke geopolitike, šesta je u nizu naučnih monografija autora, koji se već dve decenije usredsređeno bavi kosovskometohijskim pitanjem.

Knežević je po obrazovanju politikolog i pravnik, sa izrazitim filozofskim, istoriografskim i kulturološkim sklonostima. Široj javnosti autor je poznat kao multidisciplinaran, moglo bi se reći razuđen i višeslojan pisac u nekoliko naučnih oblasti.

Na 227 strana monografije “Otmica Kosova” autor je ukomponovao devet poglavlja, zapravo stručno-naučnih radova, napisanih o problematici južne srpske pokrajine u proteklom decenijskom periodu (1997-2006).

U knjizi “Otmica Kosova” Knežević, takođe, pojašnjava političko delovanje različitih subjekata na srpskom i južnoslovenskom prostoru protekle decenije, od unutrašnje političke scene Srbije, do neskrivenih interesa stranih sila i tzv. nevladinog sektora, odnosno NVO. Odatle Kneževićeva knjiga predstavlja neophodno štivo za sve one koji nastoje i žele da što dublje proniknu u najvažnije nepoznanice kosovskometohijskog problema koji, u ovom času, toliko tišti Srbiju i srpski narod, ali i razne činioce u međunarodnoj zajednici.

Miloš Knežević (Beograd, 1952.) je završio studije prava i politikologije, a zaposlen je kao urednik naučnog programa “Forum” u beogradskom Domu kulture “Studentski grad”. Jedan od osnivača Instituta za geopolitičke studije, urednik u časopisu “Nacionalni interes” i saradnik Instituta za političke studije. Specijalnost su mu politikološke analize, teorija države i prava, istorija i međunarodni odnosi. Autor je više od 200 tekstova i 15 knjiga od kojih su najaktuelnije “Podeljena moć”, “Otmica Kosova”, “Sačekuša za Godoa” i “Moć Zapada”. Takođe, priredio je dvadesetak stručnih publikacija i petnaestak dokumentarnih emisija i filmova, a bavi se i skulpturom u drvetu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…