infakt__frame.jpgSredinom novembra u Beogradu je održan prvi sastanak predstavnika Ministarstva prosvete i MUP a osnovna tema je bila unapređenje saradnje policijskih službenika i prosvetnih savetnika u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama. PU Valljevo danas je bila domaćin za predstavnike škola sa područja ŠU Valjevo, predstavnike centra za socijalni rad, tužilaštva i sudstva. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa ulogom policije sa aspekta bezbednosti u školama, postupcima tužilaštva i suda u predmetima gde su prestupnici maloletna lica i socijalne zaštite maloletnih lica.

Predviđeno je i da se po svim školama formiraju timovi za bezbednost kao i da se urade akcioni planovi vezani za rešavanje svakog konkretnog bezbedonosnog problema.

Akcioni planovi trenžbalo bi do 21. decembra da budu dostavljeni ŠU Valjevo, a na ovaj način znatno brže će se rešavati piutanja bezbednosti učenika u školama. Inače svrha današnjeg seminara je da se kole upoznaju sa procedurama i načinima rešavanja probelema bezbednosti kao što su tuče, zlostavljanje, krađe, kao i da se u interesu dece rešavaju opšti bezbedonosni problemi, ali i individualni koji su specifični za pojedine škole.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…