infakt__frame.jpgIzveštaj o izvršenju godišnjeg programa rada za školsku 2006/2007. godinu kao i program rada za tekuću školsku godinu Ustanove za decu predškolskog uzrasta «Milica Nožica», članovi Opštinskog veća na današnjoj 14-toj sednici, ocenili su pozitivno i uputili Privremenom organu na razmatranje. Ovom prilikom istaknuto je da se što hitnije mora pristupiti rešavanju dugogodišnjeg problema ove Ustanove-proširenju smeštajnih kapaciteta izgradnjom novog objekta u MZ Gradac i dogradnjom vrtića «Zvončić». Članovima Opštinskog veća na jednoj od narednih sednica biće dostavljen aneks godišnjeg programa rada za tekuću školsku godinu koji će sadržati predlog korekcije kadrovskih potencijala i smeštajnih kapaciteta.
Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici prihvatili su i izmene i dopune programa poslovanja u 2007. godini gradske Direkcije, kao i izmene i dopune programa komunalne izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture u tekućoj godini ovog javno komunalnog preduzeća. Ukupni prihodi gradske Direkcije su smanjeni za 32%, sa planiranih 668.120.520 dinara na 453.805.520 dinara. Do ove korekcije došlo je zbog neuskladjenosti prihoda budžeta i usvojenog programa Direkcije za 2007. godinu. U odnosu na prvobitni plan u 2007. godini, smanjena su i investiciona ulaganja za 75% od planiranih 156.115.000 dinara na 38.400.000 dinara, na prvom mestu zbog toga što će se planirana sredstva u iznosu od 90.000.000 dinara iz Nacionalnog investicionog plana za izgradnju puteva na Divčibarama, realizovati u narednoj, a ne u ovoj godini.
Pozitivno je ocenjena i informacija o kapitalnom budžetu za 2007. godinu opštine Valjevo kojim je pored ostalog predvidjeno povećanje od oko 50.000.000 dinara zbog potrebe za dodatnim sredstvima za realizaciju projekta toplifikacije grada.
Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici prihvatili su i finansijski izveštaj o realizaciji manifestacije «Tešnjarske večeri» 2007. godine. Današnjom sednicom precedavao je zamenik predsednika Zoran Ilić, a prisustvovalo je 8 članova Opštinskog veća.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…