infakt__frame.jpgCentar za civilno-vojne odnose iz Beograda i Evropski pokret u Srbiji, Lokalno veće u Valjevu danas su organiyovali opštinski forum na temu „Kako pružiti bezbednost po meri građanki i građana?“. Cilj organizatora je da otvori raspravu sa zainteresovanim građanima Valjeva o njihovom viđenju bezbednosti u opštini, kao i o prioritetima za politiku bezbednosti na nacionalnom nivou.

Cilj ovog projekta je da poveća učešće građanskog društva i građana u procesima odlučivanja o pitanjima bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou. Na ovaj način građanima Valjeva pružena je prilika da izlože svoja opažanja i dileme o tome koje su najznačajnije bezbednosne pretnje u njihovom okruženju i šta bi voleli da vide kao prioritete u Nacionalnoj strategiji bezbednosti.

Ovakve javne rasprave se organizuju u još deset gradova Srbije. Preporuke koje građani/ke iznesu tokom opštinskih foruma biće predstavljene državnim zvaničnicima na pet javnih rasprava u Beogradu i kroz poseban izveštaj i veb-sajt.
Opštinski forum je podržan od strane Instituta za održive zajednice (ISC) kroz donaciju USAID-a, kao deo projekta „Povećanje učešća građana u bezbednosnoj politici“, koji realizuje Centar za civilno-vojne odnose u saradnji sa lokalnim organizacijama civilnog društva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…