infakt__frame.jpgAukcijska prodaja Javnog informativnog preduzeća Radio Valjevo iz tog grada zakazana je za 21. decembar, objavila je juče Agencija za privatizaciju Srbije. Početna cena iznosi 7,17 miliona dinara, 70 odsto društvenog kapitala procenjeno je na gotovo 29.7 miliona, depozit za učešće na aukciji je 271.000 dinara, dok je minimum ulaganja na koji je obavezan budući većinski vlasnik 328.000 dinara.
Od imovine Radio Valjevo ima zgradu na kojoj je smešten srednjetalasni predajnik u selu Beloševac kod Valjeva od 388 kvadratnih metara, predajnik snage deset kilovata, agregat “torpedo” i sopstvenu trafo-stanicu na tom placu, kao i stan u Valjevu od 30 kvadrata. Ima i FM-UKT predajnike na Maljenu i u studiju, tri putnička automobila “zastava” i teretni kombi “citroen” koji je terenski studio, “študerove” magnetofone i prijemnike, mobilnu i reportersku tehniku, računare “pentium 4” sa štampačima, kao i antenski sistem.
U 2005. godini ukupan prihod iznosio je nešto više od deset miliona dinara, a uskupan rashod 9,9 miliona dinara. U 2006. godini prihod je bio 12,7 miliona dinara, a rashod 12,54 miliona. U toj medijskoj kući, koja 27. novembra slavi 40 godina rada, zaposleno je 29 novinara, spikera, tonaca, komercijalista i računovodstvenih radnika, a njih devet ima visoku školsku spremu. Radio Valjevo nije dobio regionalnu FM-UKT frekvenciju na konkursu Republičke radiodifuzne agencije, pa je konkurisao za jednu od pet lokalnih frekvencija u gradu, ali rezultati tog konkursa još nisu poznati.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…