infakt__frame.jpgProcene lokalne bezbednosti i zajedničko definisanje prioritetnih oblasti za razradu strategije za bezbednost ima za cilj kreiranje uspešne politike prevencije kriminala. Radi uspešnog ostvarivanja postavljenih ciljeva i jačanja institucionalnih kapaciteta u oblasti prevencije kriminala oformljena je radne grupe u koju su uključeni predstavnici policije, sudstva, zdravstva, školstva i građana. Na današnjem sastanku radne grupe uz prezentaciju aktivnosti Policijske uprave Valjevo, razmatrane su i teme u vezi koordinacije aktivnosti lokalnih institucija u unapređenju lokalne bezbednosti na području opštine Valjevo.

Prvi zadatak u okviru izrade Strategije bila je izrada Dijagnoze na osnovu koje je izrađen Nacrt ovog dokumenata, što je bilo moguće zahvaljujući podršci koju su pružile relevantne institucije i organizacije, kako učešćem u samoj izradi dokumenta, tako i u obezbeđivanju i pružanju statističkih podataka i procena o nivou lokalne bezbednosti.

Nijedan od segmenata koji ugrožavaja bezbednost grada i koji je prepoznati kao problem ne može se izdvojiti kao prioritetan, već je prema rečima učesnika izrade Strategije bezbednosti grada svaki veoma bitan i na svaki će se podjednako obratiti pažnja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…