infakt__frame.jpgOsečina, grad i njegov okoliš, pitomi predeo na zapadu Srbije, našao se u sferi interesovanja fotografa Velimira Velje Savatića, prvenstveno iz emotivnih razloga, pošto koreni njegovih roditelja potiču sa tog podneblja. Nakon izložbe u Osečini, i valjevski ljubitelji fotografije u Galeriji 34 sve do 14. novembra moći će da vide izložbu “Osečinski motivi”.

Na fotografijama Velimira Savatića su prelepi pejzaži, pitomine, zemljoradnici na njivama, cvetne okućnice, stada na pašnjacima, komšije i prijatelji, i sve se to smenjuje kroz četiri godišnja doba.

Fotografije jesenjih pejzaža u kojima se preliva spektar svih boja, fotografisane su u kontra lihtu. U predgovoru kataloga koji je napisao Dragoslav Markoviđ piše i da je akcenat na portretima njegovih komšija i prijatelja snimljenih u njihovom životnom okruženju, bez neke lažne scenografije, što će budićim generacijama dati uvid u način življenja toga kraja.

Zahvaljujući pre svega Velimiru Savatiću, ali i aktivnostima Foto kino kluba i Omladinskog centra kao suorganizatora, ljubitelji fotografije u Valjevu će sve do 14. novembra imati priliku da uživaju u još jednom interesantnom kulturnom događaju kao što je izložba fotografija Osečinskih motiva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…