infakt__frame.jpgPovodom informacije objavljene u našem informativnom programu da se put koji prolazi pored Stefila sve do Iverka ne može asfaltirati jer se nalazi na železničkom zemljištu i da železnica ne daje saglasnost jer tu treba da se gradi još jedan kolosek, reagovali su meštani MZ Gorić. Oni tvrde da je ova ulica nekada imala kakav takav asfalt i da je svojevremeno urađena nova podloga kako bi se 1450 m puta koji koristi veliki broj građana, ponovo asfaltirao, ali da su radovi stopirani i da se već 7 godina ništa nije uradilo na tom planu. Sva dokumenta i inicijative od strane MZ Gorić su predata u nadležne opštinske službe kako bi se i formalno tražila saglasnost od železnice, jer se, kako je predstavnicima građana rečeno, odobrenje nije mogoa izdati MZ, ali da, opet koliko je njima poznato, takav zahtev od strane opštine železnici nikada nije stigao.

Veći deo puta koji prolazi kroz industrijsku zonu sve do Iverka prepun je rupa i gotovo neupotrebljiv za saobraćaj. Meštani kažu da se ne zna da li je gore leti kada je velika prašina ili zimi kada su rupe ispunjene vodom pa se peške može proći samo u ribarskim čizmama, a automobili stradaju zbog velikih rupa. Naglašavaju nam u razgovoru i da ovaj put posloji više od 50 godina, mnogo pre nego što je pruga i napravljena.

Meštani su revoltirani i činjenicom da je relativno skoro asfaltiran put pored pruge i postavljaju pitanje kako to sad ne može da se uradi i kod njih.
Prema nekim najavama iz Direkcije, tek bi zgradnja i značajnije aktiviranje industrijske zone mogao biti povod da se put uradi. Do tada će put izgledati, kako izgleda sad.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…