infakt__frame.jpgMiholjsko leto u Srbiji počinje 5. oktobra. Prema najavama meteorologa, od 5. do 15. oktobra Srbiju će preplaviti talas vrućine. Vreme će biti “pravo letnje” sa temperaturom od 20 do 25 stepeni. Toplo vreme, bez kiše, počinje u subotu i potrajaće do sredine naredne sedmice. Krajem nedelje biće malo kišovito, a prvi dani oktobra promenljivi. Od 5. oktobra, počinje miholjsko leto. Vreme će biti suvo, bez padavina. Temperature će sigurno prelaziti 20. podeok, ali ne bi trebalo da budu veće od 25 stepeni. Oktobarsko leto će trajati desetak dana, a posle toga će ponovo pasti temperatura, mada ne drastično .

Jesen u Srbiji biće topla, a da će se takvo vreme preneti i na dobar deo zime. Prema najavama meteorologa, pravi mraz očekuje nas tek početkom sledeće godine.
Ipak, dugoročne prognoze nikada nisu stopostotno sigurne. Sa većim procentom sigurnosti meteorolozi uvek mogu da daju prognozu za deset dana i te kratkoročne prognoze relativno su tačne. Za duži vremenski period se rade pretpostavke.

Vreme posle 15. oktobra trebalo bi da bude toplo za ovo doba godine.
Pljuskovi se predviđaju 5, 6, 10, a sredinom oktobra mogući su pljuskovi sa grmljavinom.

Od 21. do 28. oktobra, uz češću pojavu kiše ili lokalnih pljuskova, dnevne temperature biće u granicama proseka za ovo doba godine. Jutarnja temperatura od 4 do 9 stepeni, a najviša dnevna do 16. Kiša ili lokalni pljuskovi predviđaju se 21, 23, 24. i 27. oktobra.

Krajem oktobra ponovo će biti stabilno i suvo vreme, sa srednjim dnevnom temperaturom iznad normale.

Sve u svemu, jesen u Srbiji će biti toplija od očekivanog. Takav će biti i početak zime, a pravi mraz očekuje nas tek u februaru i martu, kažu meteorolozi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…