infakt__frame.jpgNajava uvodjenja stečaja i socijalnog programa za 168 od ukupno 640 zaposlenih u Stefilu, dovela je do podele među radnicima zbog čega će grupa Stefilovih radnika tražiti smenu sindikata fabrike koji je, po njima, napravio nekorektan spisak za dobijanje socijalnog programa. Sastanak je zakazan za sredu 3. oktobar u 16 sati u krugu fabrike.

Stefilovi radnici koji nisu na spisku za dobijanje socijalnog programa, nezadovoljni su jer ne mogu da realizuju pravosnažne presude za neisplaćene plate u poslednje četiri godine, pošto je država stopirala prodaju imovine preduzeća.

Ministarstva ekonomije i zapošljavanja otpremine je odobrilo za 168 radnika, a uslov je bio da ga dobiju samo radnici koji nisu tužili preduzeće, odnosno, oni koji su povukli tužbe ili odustali od naplate po pravosnažnim presudama.

Radnici smatraju da su naplata potraživanja za plate i socijalni program odvojeni postupci jer zakon kaže da svako zainteresovan ima pravo na socijalni program. Oni ostaju na stanovištu da socijalni program trerba da dobiju svi zainteresovani radnici, pa će, kako su najavili, u sredu u fabrici održati sastanak na kojem treba da bude izabrano novo sindikalno rukovodstvo.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…