nacionalna sluzba za zaposljavanje Valjevo.jpgNacionalna služba za zapošljavanje i Opština Valjevo, raspisale su konkurs za odobravanje subvencija privredi za novo zapošljavanje u 2007. godini na području opštine na osnovu Sporazuma o međusobnim pravima i obavezama opštine Valjevo i Nacionalne službe zapošljavanja, a iznos sredstava koji je opredeljen budžetom za ovu godine je 5.000.000,00 dinara.

– Da bi konkurisao za sredstva, poslodavac mora da zaposli najmanje tri a najviše devet nezaposlenih lica. On će, po novozaposlenom radniku, dobiti iznos od 100.000,00 dinara, a ta sredstva namenjena su za nabavku osnovnih sredstava, sirovina, repromaterijala, rezervnih delova, izgradnju, dogradnju i adaptaciju poslovnog prostora. Podnosilac zahteva je u obavezi da zasnuje radni odnos na neodređeno sa punim radnim vremenom sa novozaposlenim radnicima u minimalnom trajanju od dve godine, kaže Dijana Tripković, direktorka valjevske Filijale.

Prema konkursu poslodavac mora biti ekonomski sposoban, sa sedištem na teritoriji opštine Valjevo, da je njegov poslovni program ekonomski opravdan i da obezbeđuje povećanje broja zaposlenih sa evidencije nezaposlenih lica, da nije pod stečajnim, odnosno likvidacionim postupkom, ostali uslovi precizno su navedeni u konkursu.

Lice koje poslodavac zapošljava mora biti prijavljeno na evidenciji nezaposlenih kod Filijaje Nacionalne Službe-odsek Valjevo, najmanje mesec dana u momentu podnošenja zahteva za subvenciju, osim invalidnih lica, korisnika novčane naknade, samohranih roditelja ili oba nezaposlena roditelja i drugih lica u stanju socijalne potrebe.

Obrazac zahteva i obrazac biznis plana i sve ostale informacije mogu se dobiti u sedištu Filijale NSZ Valjevo ili u Poslovnom centru u Filijali. Rok za podnošenje zahteva je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…