infakt__frame.jpgČlanovi Opštinskog veća na današnjoj sednici, bez primedbi su prihvatili izveštaje o radu za proteklu godinu: Narodnog muzeja, Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, Međuopštinskog istorijskog arhiva, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije i Internacionalnog umetničkog studija “Radovan Trnavac Mića”.

Nakon diskusije o opštem stanju u ustanovama kulture u gradu, a na prvom mestu o zaradama zaposlenih, ocenjeno je da su one niske i da nisu u skladu sa Uredbom Vlade Srbije. Opštinsko veće na današnjoj sednici donelo je zaključak, da Odeljenje za privredu i finansije i Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Valjevo pripreme informaciju o mogućnosti da se prvim narednim dopunskim budžetom obezbede sredstva za isplatu zarada zaposlenima u Ustanovama koje su budžetski korisnici-prema koeficijentima koji su propisani Uredbom Vlade republike Srbije.

S obzirom na to, da Zavod za zaštitu spomenika kulture na primer, kao i Istorijski arhiv, svojom delatnošću pokrivaju i teritorije drugih opština, ne samo opštine Valjevo, za ključeno je da i njih treba uključiti u finansiranje ove dve ustanove, što nije bila praksa predhodnih godina, na prvom mestu kada je u pitanju Zavod.

Jedanaestom sednicom Opštinskog veća precedavao je Zoran Ilić, zamenik predsednika opštine Valjevo, a prisustvovalo je 8 članova Veća.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…