infakt__frame.jpgNa osnovu Odluke o osnivanju Saveta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave Opštine Valjevo, broj 011-79/07-04 i na osnovu Rešenja o obrazovanju Komisije za izbor članova Saveta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave broj 112-347/07-01, upućen je poziv građanima da učestvuju u predlaganju, osnivanju i radu saveta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Savet se osniva radi ostvarivanja demokratskog uticaja građana na unapređivanje lokalne samouprave. Članovi saveta se, u skladu sa zakonom, biraju iz reda građana i stručnjaka u oblastima od značaja za lokalnu samoupravu. Prilikom predlaganja članova saveta nadležni organ će voditi računa o principima rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti za učešće predstavnika nacionalnih i etničkih zajednica. Članovi saveta ne mogu biti članovi organa političkih organizacija. Savet je nezavisan u svom radu i za svoj rad odgovara Skupštini opštini Valjevo i predsedniku Opštine Valjevo. Savet ima 11 članova, najmanje jednu trećinu čine pripadnici manje zastupljenog pola. Sredstva za rad Saveta obezbeđuju se iz budžeta Opštine Valjevo, a mogu se obezbeđivati iz namenskih donacija i partnerskih programa i projekata koje ostvaruje Opština.

Neka od pitanja na koje Savet treba da da odgovor su:
• Šta treba uraditi da bi se unapredilo obavljanje poslova opštine da bi se unapredila zaštita ustavom i zakonom utvrđenih prava i dužnosti opštine?
• Šta treba uraditi da bi se podstakla zainteresovanost građana za javni život i njihovo učešće u razvoju lokalne samourave?
• Koje projekte treba realizovati i finansirati da bi se podstakao razvoj lokalne samouprave (infrastruktura, rekonstrukcija, nabavka opreme, investicije, zajednički projekti i drugo)?

Da bi smo došli do što boljeg sastava Saveta Komisije za izbor članova Saveta za razvoj i zaštitu loklane samouprave poziva građane da se prijavite za članstvo ili da nekog predložite za člana za koga smatrate da će kvalitetno doprineti radu saveta i razvoju lokalne samouprave Opštine Valjevo.

Predlog za člana Saveta dostavlja se na sledećim obrascima
• Prijava za člansto
• Biografija kandidata

Ove obrasce možete da preuzmete na šalteru informacija u zgradi Opštinske uprave Valjevo ili sa veb adrese http://www.valjevo.org.yu/valjevo/krz

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…