infakt__frame.jpgPozorišna predstava “Gospodja ministarka” Gradskog pozorišta “Abrašević” učestvuje u zvaničnoj konkurenciji jubilarne, pedesete po redu manifestacije naslovljene “Festival festivala”, a koja se održava u Trebinju.

Predstava će se igrati danas u trebinjskom Kulturnom centru. Na programu su po dve najbolje predstave iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

“Gospodja ministarka” je na putu do Trebinja najpre proglašena za najbolje od 11 dramskih ostvarenje na Regionalnom takmičenju, a nakon toga je na Republičkom festivalu u Kuli osvojila “Srebrnu plaketu” i četiri najvaznija glumačka priznanja ( Vesna Katić Milić dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, Branko Antonić proglasen za najboljeg glumca Festivala, Dragan Čolič bio najuspešniji epizodista, a Marijana Pejatović dobila priznanje za naj-mladog glumca).

“Ministarku” Branislava Nušica je režirao Miroslav Cisa Trifunovic. U velikom ansamblu još igraju Veroljub Andrić, Dragoslav Parezanović, Ivana Petronijević, Božidar Milić, Zoran Bozić, Goranka Lucić Kalember… Scenografiju “potpisuje” Dušan Arsenić, kostime dizajnirala Branka Sisinački Obradović, muziku je komponovao dr Voja Milutinović.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…