infakt__frame.jpgMinistarstvo za infrastrukturu Republike Srbije izdalo je italijanskoj kompaniji dozvolu za obavljanje radova na prvom delu magistralnog puta M21 (Šabac–Valjevo) u dužini od 34 kilometra (do Koceljeve). Ovim je konačno počela rekonstrukcija vitalnog saobraćajnog pravca između Mačvanskog i Kolubarskog okruga, koji se finansira kreditom Svetske banke, ali i okončan pomalo čudan spor između stranog izvođača i lokalnih vlasti u opštini Vladimirci.

Posao vredan 5,5 miliona evra dobila kompanija Adiđe bitumi” iz okoline Torina na tenderu kao najpovoljniji ponuđač. Ova firma u Srbiji je radila na rekonstrukciji 2 puta i oba završila u predviđenom roku. Drugi deo magistrale (od Koceljeve do Valjeva) u dužini od 33 kilometra pripao je na tenderu Preduzeću za puteve „Beograd”.
I ako je rok za završetak radova od 18 meseci počeo da teče 1. januara ove godine, na deonici Vladimirci – Koceljeva izgubljeno je nekoliko meseci jer je lokalna samouprava u Vladimircima otkazala gostoprimstvo asfaltnoj bazi na području ove opštine. Iako je obećana svesrdna pomoć opštine u pribavljanju neophodnih dozvola i saglasnosti, ipak su nastali problemi. Dovedena je u pitanje vodoprivredna i ekološka saglasnost, a kulminacija je dostignuta kada je opštinski građevinski inspektor doneo urgentno rešenje o rušenju baze. Međutim rukovodstvo kompanije Adiđe Bitumi obećava da će radovi na ovoj deonici biti završeni u predviđenom roku. Radnici Preduzeća za puteve “ Beograd” počeli su radove od Koceljeve do Valjeva. Radi se proširenje puta i ivičnjaci.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…