infakt__frame.jpgZa manje od 40 minuta na sednici privremenog organa razmatrano je i usvojeno 46 tačaka dnevnog reda od kojih je svakako bila najvažnija izmena i dopuna odluke o budžetu opštine Valjevo za 2007, odnosno prvi dopunski budžet. Jedini komentar na ovu temu imao je član privremenog organa Miodrag Ćosić, i to je ujedno bio sav komentar ili rasprava na celokupnoj sednici.

Prvim rebalansom evidentirano je povećanje za 100 miliona dinara. Ono što se primećuje je da su najveća povećanja za toplanu i toplifikaciju, ali je evidentno i povećanje sa dva na tri ipo miliona za izgradnju azila za pse, kao posebna stavka prikazano je još milion ipo donacije za izgradnju azila, što opet običnom građaninu može biti neshvatljivo šta se gradi za toliki novac. Tu naravno nije uračunato izdvajanje u prethodnim godinama. Za ustanove kulture i kulturne manifestacije koliko smo uspeli da izračunamo iz budžeta se izdvaja više od 20 miliona dinara.Za usluge po ugovoru opština će za javno informisanje izdvojiti 17.600 000 dinara i to samo za Radio Valjevo i TVA.
Na današnjoj sednici opštinskog veća usvojeni su programi rada i poslovanja JP i ustanova čikji je osnivač opština.
Kao posebnu zanimljivost izdvajamo odluku da se smeni v.d. direktor Doma kulture Milena Jovanović, profesor srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti i da se na isto mesto imenuje Miodrag Antoniujević, diplomirani ing. poljoprivrede, smer voćarstvo. Prema nekim nezvaničnim informacijama, Statut Doma kulture predviđa da direktor može biti sa završenim fakultetom društvenog smera. Na današnjoj sednici privremenog organa smenjen je i d.d. direktora JP Valjevo turist Nenad Pantelić, a imenovana Gordana Jovanović, dipl. ing. šumarstva.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…