regionalni_razvoj.jpgPredlog rebalansa budžeta za 2007.godinu usvojen je jednoglasno na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća. Odlukom su planirani prihodi u iznosu od 1,5 milion dinara, što predstavlja povećanje za 100.000 dinara u odnosu na prvobitnu Odluku, odnosno 7,14%. Obrazlažući Odluku načelnica Odeljenja za budžet i finansije Gordana Đokić je istakla da je visina javnih rashoda u dopunskom budžetu utvrđena na nivou planiranih, tako da je budžet uravnotežen. Sredstva izdvojena u budžetsku rezervu planirana su u iznosu od 11.149.000 dinara.

U okviru investicija fonda za građevinsko zemljište povećana su sredstva za azil koja će se upotrebiti za opremanje istog, kako bi bio stavljen u funkciju. Za izgradnju azila zadužen je JKP “”Vidrak””.

Sredstva predviđena za sanaciju gradske deponije povećana su za devet miliona dinara i to za kupovinu folije i drugog materijala koji je neophodan za formiranje konačnog oblika deponije i izmeštanja dela deponije iz zone regulacije reke Kolubare. Investicija je poverena JKP “”Vidrak””. Ovom preduzeću su povećana sredstva i za čišćenje grada za dva miliona dinara (10% u idnosu na plan).

S obzirom na činjenicu da je Opština Valjevo krajem maja počela radove na izgradnji toplane i toplovoda, najznačajnije promene u strukturi rashoda odnose se na povećanje izdvajanja za tu namenu. Naime, za 18,53% uvećana su izdvajanja za izgradnju toplane (postavljanje privremenih komunalnih priključaka, postavljanje kanalica, optičkog kabla i nadogradnja još jednog nivoa na zgradi toplane, izmeštanje stuba dalekovoda), dok je pozicija toplifikacije povećana za 4,5 miliona dinara i to za dopunu projektne dokumentacije i reviziju projekta toplovoda.

Povećana su i ulaganja u kanalizacionu i vodovodnu mrežu (primarna i sekundarna mreža kanalizacije u Goriću) za 10 miliona dinara, za izgradnju Jaza za milion dinara, dok je opremanje postrojenja za prešišćavanje vode u Valjevskoj Kamenici opredeljeno dva miliona dinara. Ove investicije se realizuju oreko JKP “”Vodovod”” Valjevo.

Za drugu fazu izgradnje stambenih objekata za socijalno stanovanje obezbeđena su dodatna sredstva u iznosu od 16 miliona dinara i realizovaće se preko JP “”Opštinska stambena agencija””.

U okviru sredstava predviđenih za eksproprijacije dodatno je predviđen deo sredstava za isplatu prenosa prava korišćenja na poslovnom prostoru (Gradska biblioteka) u iznosu od 10 miliona dinara.

Pored sugestija na pojedine stavke u rebalansu budžeta, članovi Opštinskog veća inicirali su satanak predstavnika JIP “”Radio Valjevo”” sa rukovodstvom valjevske opštine, kako bi se pronašao način za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u ovoj informativnoj kući, koja ove godine obeležava 40 godina postojanja i rada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…