infakt__frame.jpgAmerički fudbal je jedan od najdinamičnijih sportova današnjice. Svaka akcija nosi nova uzbuđenja, a jedini miran period je između dve akcije kada timovi odlučuju šta će učiniti sledeće. Jedni igrači su krupni i snažni dok su drugi sitniji i brzi. Brutalna snaga je često neophodna u ovoj igri, ali takođe i inteligencija, brzina i veština. Iako je ovo igra velike kompleksnosti, naročito na profesionalnom nivou, osnovna pravila su lako razumljiva.

Američki fudbal je sport nastao iz ragbija u SAD krajem 19-og, početkom 20-og veka. Modifikacije koje je trpeo pun vek, u potpunosti su ga odvojile od sporta iz kog je nastao, pa se danas ne mogu porediti.

Poseta sportskim događajima u Srbiji odavno nije kakvu svi priželjkujemo, pa tako i dalje „prosek vade” uglavnom pojedini mečevi od velike važnosti, kao i oni na kojima se proslavljaju osvojeni trofeji. Statistike govore da je po posećenosti sprtskih takmičenja u našoj zemlji na prvom mestu fudbal, potom košarka i pomalo (ne)očekivano, na trećem mestu po poseti mečevi Nacionalnog prvenstva u američkom fudbalu.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…