infakt__frame.jpgPokušaj ubistva novinara Dejana Anastasijevića i njegove porodice, za koji tražimo da u potpunosti bude rasvetljen, zahteva temeljno razmatranje i dugoročnu akciju i države i društva.
Neporeciva je istina da nijedna savremena zajednica, pogotovo ona koja mora da se bori i sa mnogim drugim teškoćama, ne može da napreduje ukoliko je pritiska takva vrsta nasilja, kaže se u saopštenju zajavnost Evropskog pokreta u Srbiji.

U saopštenju se dalje navodi, da nerasvetljena ubistva novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i pretnje Dinku Gruhonjiću, te pokušaj ubistva Dejana Anastasijevića predstavljaju najdrastičniji oblik kršenja prava na slobodu izražavanja i kršenje prava građana na informisanje.

Zato se ne smemo ograničiti samo na akciju policije i sudstva, već je neophodno da se ovo pitanje stavi na dnevni red i Vlade i Skupštine i političkih stranaka i nevladinih organizacija. Demokratizacija našeg društva je nezamisliva bez pronalaženja inspiratora, nalogodavaca i izvršioca ovih gnusnih zločina i njihovog privođenja pravdi.

U duhu nastojanja da se priključimo Evropskoj uniji, cilj svih u ovakvoj situaciji mora da bude postizanje što šire saglasnosti o putevima i načinima kako da se ovakve pojave suzbiju i da se ojača građanska svest o njihovoj pogubnosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…