infakt__frame.jpgDP “Srbijanka” će biti ponuđena na aukciji, zakazanoj za 18. april, po početnoj ceni od 257 miliona dinara. Na prodaju je ponuđen deo imovine u fabričkom krugu od 13,65 hektara zemljišta, sa svim poslovnim zgradama i industrijskim objektima, kao i zgrada od 100 kvadrata i magacin od 25 kvadrata u Valjevu.

Specifičnost privatizacije “Srbijanke” je i u tome što obaveze preduzeća ne ulaze u cenu, već će od novca dobijenog prodajom biti namireni poverioci, najpre radnici i oni koji imaju validne hipoteke, Alfa banka, Agrobanka, firma “C+B” iz Hamburga, a potom i svi ostali.

Kako je objavila Beta, aukcijske uslove ispunila su dva potencijalna kupca, PP “Vujić” i finansijska korporacija “Medija grup” (Media group) iz Bugarske. Aukcijsku dokumentaciju otkupili su i beogradska “Lutra” i jedna kompanija iz Hrvatske, ali su odustale od kupovine i nisu uplatile depozit.

Nekada najveći industrijsko prehrambeni kombinat u zapadnoj Srbiji trenutno upošljava 55 radnika, jer je u oktobru prošle godine tu kompaniju, uz otpremninu od oko 200 evra po godini staža, napustilo 230 radnika, a u prvom socijalnom programu pre nekoliko godina iz “Srbijanke” je otišlo oko 600 radnika.

Drugi deo privatizacije “Srbijanke”, prodaja objekata u okolini Valjeva, kao i onih u Beogradu, Kragujevcu i drugim mestima, tek sledi uz procenu da će ta imovina biti ponuđena po početnoj ceni od 250.000 do 300.000 evra.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…