infakt__frame.jpgProstorni plan opštine Valjevo koji je razmatran na sednici Opštinskog veća razrađuju i bliže utvrđuju osnovna strategijska opredeljenja, planska rešenja i uslove i smernice utvrđene Regionalnim prostornim planom područja Kolubarskog okruga pogođenog zemljotresom.
Osnovni ciljevi razvoja pri planiranju i uređenju, usmereni su na racionalnije korišćenje prostora, jačanje regionalnih funkcija, odnosno poboljšanje veza sa drugim centrima (Beograd, Šabac, Loznica), stvaranje uslova za izgradnju infrastrukture od značaja za Republiku (drumski, železnički i vazdušni saobraćaj), razvoj i organizaciju mreže naselja i javnih službi, turističkih prostora, kao i zaštitu životne sredine, prirodnih i kulturnih dobara i poboljšanje kvaliteta života stanovnika. Predlog prostornog plana opštine Valjevo izradio je Institut za arhitekturu i urbanizam iz Beograda.

Pored predloga prostornog plana opštine Valjevo, članovi Opštinskog veća prihvatili su i predlog plana generalne regulacije Popučaka, o čemu će konačnu reč dati Privremeni organ Opštine Valjevo na jednom od narednih zasedanja.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…