infakt__frame.jpgU cilju prezentovanja poslovnog okruženja, uslova za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, kreditnih linija, drugog dana Sajma SPREG, održan je skup, a tena predavanja bilo je “Finansiranje malih i srednjih preduzeća i preduzetništva”. IMG Italijansku kreditnu liniju predstavili su predstavnici Odeljenja za tehničku pomoć i Kreditne linije za razvoj MSP i Narodne Banke Srbije.

Do sada je odobreno 96 kredita, ali je interesovanje zaista veliko, kaže Mira Tumara. Primljeno je preko 500 poziva, ali u toj grupi ipak ima i onih koji ne mogu podneti zahteve za dodelu sredstava. U strukturi onih koji su dobili kredit preovlađuje prerada drveta.

Na skupu učestvovali i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, Republičke agencije za razvoj MSP i preduzetništvo, Garancijskog fonda, Agencije za privredne registre, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Valjevo.
Sa svojim kreditnim ponudama predstavile su se poslovne banake: Erste bank, Eurobank EFG Štedionica, Komercijalne banke, Laiki bank, Pro Credit bank i Societe Generale Yugoslav Bank.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…