infakt__frame.jpg23. marta isteklo je 90 dana od kada je u Valjevu postavljen da vlada Privremeni organ. Tada je istekao i zakonski rok za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i za sada preciznog termina za održavanje izbora nema, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Đorđe Milićević, predsednik OO SPS.
Milićević je dodao da će se SPS obratiti Narodnoj Skupštini Republike Srbije, odnosno predsedavajućem poslaniku i obavestiti šta se dešava u Valjevu.
Prema mišljenju valjevskih socijalista u Valjevu se dešava ono što i u oktobru 2000-te. Privremeni organ nema nikakva rešenja valjana za grad, promenjeni su svi Upravni i nadzorni odbori, a to nisu mesta za mesečne novčane nadoknade već za kreiranje poslovne politike preduzeća. Milićević je dodao i da su u UO postavljeni ne samo nestručni ljudi, već rođaci, bračni drugovi i partijski funkcioneri koji sada obavljaju neke tehničke poslove. Raspisivanje konkursa za imenovanje direktora preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština, Milićević je nazvao političkim cirkusom. Zamerka socijalista Privremenom organu opštine Valjevo je i što je usvojen budžet bez javne rasprave.
U vezi dešavanja oko ED, Milićević je zapitao da li iko oseća bar ličnu odgovornost za obećanja koja su data građanima i o kojima se sada ćuti.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…